Dagens tips!

Rouge
Rouget ska ge ansiktet färg och form. Applicera tunt på kindbenskudden (du hittar den enklast genom att le stort så syns den tydligt). Använd en klar färg och tona noga ut under kindbenets högsta punkt.
------
Läpparna
Använd en penna som är så nära läppstiftet som möjligt. Fyll i konturen och skugga in på läppen för att göra "läppmakeupen" mer hållbar och fast. Använd pensel när du applicerar läppstift, det håller bättre och blir jämnare(om du inte är väldigt skillad). Bit alltid av på papper. Färgen som används ska harmoniera med rouge och ögonmakeupen.
------
Hygien
Hygien bland sminkborstar och smink är oerhört viktigt! Dina rouge/puderborstar som du bara använder på dig själv behöver du inte tvätta oftare än varannan vecka. om du inte ska använda olika färger förstås! Foundation, concealer, läpp- och ögonskuggeborstar/penslar ska helst rengöras efter varje gång. Varför? Jo för att det bildas så fruktansvärt mycket bakterier annars och det leder många gånger till utslag och rodnader i ansiktet och ovälkommna ögoninfektioner som man gärna vill slippa. Du behöver inte stå och skrubba dem varje dag efter sminkning utan det räcker att bara skölja med vatten varje dag och kanske varannan dag ta lite diskmedel och tvätta ur de med! Svampar bör du också rengöra eller byta ut efter varje gång. Det är inte svårare än du gör det ;) Och vill du undvika infektioner och andra läskiga saker är det bara att bita ihop och börja tvätta!

Enjoy!



Alla kommentarer:

Skrivet av: Goddess

Penselvård är alltid viktigt..ha det bra tjejen!

Sandra76

2008-08-13 @ 21:15:05
Hemsida: http://goddessess.blogspot.com
Skrivet av: Anna

ja visst är det! tack detsamma :)

2008-08-13 @ 21:38:58
Skrivet av: Sandra

Jätte bra tips ;)

2008-08-14 @ 20:36:57
Skrivet av: Anna

tack gumman! Nu måste vi snart ut o fota faktiskt ;)

2008-08-14 @ 21:35:52
Skrivet av: Sandra

Oh ja, ut och fota ska vi! <3

2008-08-16 @ 21:55:07

Vad har du på hjärtat?



Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar: