Dagens tips

In med det nya och ut med det gamla! Om du inte städade ur din necessär förra året är det hög tid att göra det nu. Gamla produkter kan vara riktiga bakteriefällor och orsaka oren hy och hudirritationer. 5 steg till en renare necessär och ett renare ansikte

1. Tvätta din necessär! Om du har en tvättbar necessär, släng in den i tvättmaskinen. Om necessären är väldigt smutsig och tyvärr inte går att tvätta i tvättmaskinen, tvätta den för hand eller också - köp en ny. Det spelar ingen roll hur mycket du rensar i necessären om själva necessären är smutsig.
2. Släng allt du inte använder Har du produkter i necessären som du inte använt på 4 månader – släng! Produkten tar bara plats och du slipper riskera att gamla makeupprodukter hamnar på hyn.
3. Släng alla gamla makeupsvampar och applikatorer, de behöver inte ligga och skräpa.  Ett hett tips är att införskaffa ett penselfodral där du kan förvara alla dina olika borstar/applikatorer.
4. Separera dags- och kvällsmakeup Ha två necessärer, en speciellt för dagsmakeup och en för kvällsmakeup. Ett tips är att ha en necessär på jobbet och en hemma så slipper du släpa fram och tillbaka.
5. Rengör! Tvätta rougeborstar och penslar med tvål och vatten minst en gång i veckan. Om borstarna är i äkta hår kan du skölja dem i balsam för att bevara mjukheten.

Kom ihåg!
Stäng/skruva alltid åt locket ordentligt på dina foundations, eyeliners, mascaror osv. Produkterna samlar lätt på sig bakterier. Locket förlänger livslängden på din makeup!
------
Så här länge håller din makeup!
 -  Foundation Hållbarhet: Max 1 år. Varningstecken: Unken doft, vattnig konsistens eller att den ”skär sig”, ungefär som när vatten och olja delar på sig.
 - Puder Hållbarhet: Upp till 2 årVarningstecken: Om du får klåda eller andra hudirritationer.
 - Rouge Hållbarhet: Upp till 2 årVarningstecken: Om du får klåda eller andra hudirritationer. Tänk på: Peta inte i rouget med fingrarna och tvätta rougeborsten med jämna mellanrum.
 - Concealer Hållbarhet: Ögonconcealer 6-8 månader, ansiktsconcealer upp till 1 år.Varningstecken: Sur, illaluktande doft. Klumpig konsistens.




Alla kommentarer:

Skrivet av: Marie

lite svår att läsa, kanske lite för rosa:-)

2008-08-20 @ 11:11:44

Vad har du på hjärtat?



Namn:
Kom ihåg mig?

E-post: (publiceras ej)

Hemsida/Blogg:

Kommentar: